Budincă de chec cu mere şi stafide

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g chec mai vechi
  • 1 lingurita esen"a de vanilie
  • 1/4 cana zahar
  • 1 cana smântâna
  • 5 ouă
  • 1 cana lapte
  • 4 mere feliate

Mod De Preparare

Combinaţia de măr şi chec este deliciosă! Încearcă şi tu această reţetă de budincă de chec cu mere şi stafide!

1.    Checul se taie felii şi se împarte în doua cantitaţi egale. Jumatate se pune pe fundul unui castron termorezistent care sa încapa într-o oala sub presiune.

2.    Se amesteca ouale batute puţin cu zaharul, laptele, smântâna dulce şi esenţa de vanilie.

3.    Feliile de mere se oparesc puţin, se scurg, apoi se pun într-un castron peste chec împreuna cu o mâna de stafide. Se acopera cu restul de chec şi se toarna amestecul de ou cu laptele şi smântâna.  Se înveleşte castronul cu folie de aluminiu cât mai bine şi se pune astfel la fiert.

4.    În oala sub presiune se asaza grilajul de protecţie şi se pun doua cani de apa.  Peste acest grilaj se pune castronul, apoi se acopera oala şi se da la fiert timp de 15 minute de când a început sa fiarba.

Această reţetă a fost pregătită în emisiunea „Draga mea prietenă” de la Kanal D.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.