Budincă de fasole verde

Budincă de fasole verde

De Ileana Voicu,

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • 6 ouă
  • 400 g caşcaval vegetal
  • 100 g smântână slabă
  • 2 linguri lapte
  • verdeaţă
  • sare
  • piper
  • parmezan

Mod De Preparare

1. Se spală bine fasolea şi se rupe fiecare păstaie în două, după care se pune la fiert în apă clocotită.

2. Se pun la fiert trei ouă în apă cu sare.

3. Între timp, se dă caşcavalul prin răzătoare, după care se amestecă cu ouăle rămase, smântâna, laptele, sarea, piperul şi cu verdeaţa.

4. După ce a fiert fasolea, se scoate din apă şi se pune sub un jet de apă rece pentru a-şi păstra culoarea.

5. Se mai lasă câteva fire de fasole pentru ornat, iar restul se amestecă cu compoziţia de caşcaval.

6. Se curăţă cele trei ouă fierte de coajă, după care se taie rondele.

7. Se tapetează un vas cu făină şi se toarnă compoziţia de caşcaval cu fasole verde.

8. Se toarnă în tavă, după care se aşază rondelele de ouă, iar la final, restul de fasole fiartă şi parmezanul dat prin răzătoare.

9. Se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

10. Se serveşte cu cartofi fierţi.

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 2 voturi