Budincă de iaurt

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru decor:
  • 250 g iaurt grecesc
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 plic foi gelatină
  • 50 g zahăr
  • 350 ml smântână pentru frișcă
  • fructe de pădure

Mod De Preparare

O budincă de iaurt simplă şi gustoasă, cu foarte puţin zahăr, potrivită şi pentru diete. Iată reţeta:

1.   Se fierbe smântâna împreună cu zahărul și vanilia, la foc mic.

2.   Se înmoaie gelatina în apă rece, se lasă 5 minute, apoi se încorporează în smântână.

3.   Se adaugă iaurtul grecesc, la tempera­tura camerei, și se omogenizează bine, folosind de un tel.

4.   Se toarnă în pahare și se dă la rece timp de câteva ore. Se servește cu fructe de padure.

Rețetă pregătită în emisiunea 'Draga mea prietenă' de la Kanal D.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.