Budincă de iaurt

Retetă Budincă de iaurt

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru decor:
  • 250 g iaurt grecesc
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 plic foi gelatină
  • 50 g zahăr
  • 350 ml smântână pentru frișcă
  • fructe de pădure

Mod De Preparare

O budincă de iaurt simplă şi gustoasă, cu foarte puţin zahăr, potrivită şi pentru diete. Iată reţeta:

1.   Se fierbe smântâna împreună cu zahărul și vanilia, la foc mic.

2.   Se înmoaie gelatina în apă rece, se lasă 5 minute, apoi se încorporează în smântână.

3.   Se adaugă iaurtul grecesc, la tempera­tura camerei, și se omogenizează bine, folosind de un tel.

4.   Se toarnă în pahare și se dă la rece timp de câteva ore. Se servește cu fructe de padure.

Rețetă pregătită în emisiunea 'Draga mea prietenă' de la Kanal D.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare