1. Pentru început se prepară gelatina. Se ţine în apă rece timp de 30 de minute şi se dizolvă în 6-8 linguri de lapte clocotit, apoi se pune să fiarbă la baie de aburi până capătă consistenţa unei creme gelatinoase. După aceea, se bagă la rece şi, din când în când, se mai amestecă să nu se brânzească.
2. Separat, într-un bol, se desfac ouăle şi se mixează cu zahărul pudră, vanilia şi laptele. Se pun la fiert la baie de aburi. Se adaugă gelatina, se dă la rece şi se amestecă uşor până se răceşte.
3. Se curăţă portocalele de coajă şi de pieliţe, se zdrobesc cu blenderul şi se trec prin sită să nu rămână nicio coajă.
4. După ce compoziţia începe să se întărească, se bate frişca şi se încorporează în crema fiartă împreună cu pulpa de portocale sau mandarine şi se amestecă bine.
5. Crema se pune în paharele umezite şi se bagă la frigider. Se ornează cu felii de portocale sau mandarine şi frişcă opţional şi se serveşte rece.