Budincă de orez în straturi

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 3 oua
  • 250 g sunca
  • 1 conserva mica ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • sare

Mod De Preparare

O budincă delicioasă de orez cu ciuperci. Iată reţeta!

1.    Orezul se pune la fiert cu apa de trei ori cantitatea lui si un praf de sare.

2.    Între timp, ceapa tocata marunt se caleste în ulei si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga ciupercile trecute printr-un jet de apa si bine scurse.

3.    Orezul fiert se scurge si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute.  Se potriveste gustul de sare.

4.    O tava de cuptor se unge cu un pic de ulei si se asaza un strat de orez. Apoi, se pun sunca si ciupercile si se acopera cu alt strat de orez. Se da la cuptor pentru 15 minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.