1. Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se fierb la foc mic 10 minute, într-un litru de apă cu 300 g zahăr.
2. Se bate 1 ou şi se amestecă cu făină, cât cuprinde. Se frământă un aluat moale şi se lasă 10 minute să se odihnească. Se întinde apoi o foaie subţire şi se tapetează cu puţină făină. Se lasă să se usuce o oră, apoi se pliază şi se taie fideluţă. Se pun tăiţeii în laptele fierbinte şi se fierb 5 minute. Se îndulcesc cu 2 linguri de zahăr şi se lasă să se răcească.
3. Se adaugă brânza de vaci, 2 gălbenuşuri, zahărul vanilat şi câteva caise din compot. Se toarnă într-un vas tapetat cu unt şi pesmet, iar deasupra se pun albuşurile bătute spumă cu 4 linguri zahăr şi zeama de lămâie. Se coace în cuptorul încălzit, 30-40 minute, la foc potrivit.
4. Se serveşte cu compot de caise.