Budincă de toamnă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1 litru supă de carne
  • 1 vânătă medie
  • 2 ardei grași
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 1 lingurita sare

Mod De Preparare

1. Legumele se curăţă, se spală și se taie cubuleţe. Orezul se macină în râșniţă sau se pisează bine în piuliţă.
2. Într-un vas încăpător, se pune supa la fiert, împreună cu pulberea de orez, amestecând să nu se formeze cocoloașe. Se lasă până se îngroașă și capătă consistenţa unei paste, apoi se lasă la răcit, acoperită, ca să nu prindă crustă.
3. Peste pasta de orez răcită, se adaugă ouăle bătute înainte și un sfert din cantitatea de unt topit. Se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă, încorporând, treptat, cubuleţele de legume.
4. Se unge cu alt sfert din cantitatea de unt o formă termorezistentă. Se întinde în vas, în strat uniform, compoziţia preparată și se pune la fiert, pe baie de abur, pentru aproximativ 20 de minute. Se servește caldă, cu unt deasupra.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte