1. Se spală bine dovleceii, apoi se curăţă de coajă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se spală ceapa şi mărarul şi se toacă mărunt.
2. După ce au fiert, dovleceii se scot într-o sită şi se lasă la scurs, apoi se amestecă cu verdeaţa tocată, cu pesmetul şi cu brânza tofu rasă sau tăiată fin.
3. Se pasează compoziţia cu blenderul, apoi se adaugă busuiocul şi pătrunjelul, tocate mărunt. Separat, se spală şi apoi se taie feliuţe roşiile şi ardeii.
4. Se tapetează tava cu margarină pe toată suprafaţa şi se toarnă compoziţia în tavă. Se întinde uniform şi pe deasupra se pun feliile de roşii şi de ardei, apoi se bagă în cuptorul încins în prealabil. După ce s-a rumenit, se lasă câteva minute să se răcească şi se serveşte cu sos picant sau dulce. Se ornează cu busuioc verde.