Budincă din paste cu ardei gras

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g paste farfalle
  • 3 ardei graşi (verde, galben, roşu)
  • 1-2 linguri unt
  • 100 g nucă tăiată mărunt
  • 150 g brânză rasă
  • 4 ouă
  • 200 g smântână
  • boia dulce de ardei
  • boia iute de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei şi pesmet pentru uns tava
  • pătrunjel

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Ardeii graşi se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se călesc forte puţin în unt şi se condimentează după gust cu sare, piper, boia dulce şi boia picantă. Se pun pastele fierte, nuca, brânza rasă şi pătrunjelul verde tocat. Se amestecă şi se răstoarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu pesmet.

3. Se toarnă ouăle bătute cu smântâna şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30-35 minute. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.