Budincă englezească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 100 g migdale măcinate
  • 100 g stafide
  • 100 g unt
  • 100 g curmale
  • 4 linguri iaurt
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • coaja de la o portocală
  • coaja de la o lămâie
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • praf de copt
  • 2 linguri cacao
Pentru siropul caramel
  • 200 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lingurite aromă caramel

Mod De Preparare

1. Se scot sâmburii curmalelor şi se macină împreună cu migdalele şi stafidele. Se adaugă zahărul şi untul şi se amestecă bine.

2. Separat, se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de fructe confiate, se adaugă iaurtul, praful de copt, coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat, cacaua şi, la sfârşit, făina.

3. Se amestecă uşor, se toarnă în forme rotunde şi se bagă în cuptorul încins la 200˚C. După ce s-a copt, se scot şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

4. Între timp, se caramelizează zahărul, se adaugă vanilia şi laptele şi se lasă să fiarbă până se leagă. Se toarnă siropul peste forma de budincă şi se serveşte, după ce s-a lăsat 2-3 ore la rece.