Budincă fără gluten cu afine şi chia

Budincă fără gluten cu afine şi chia

De erikachivu,

Ingrediente

  • 2 cesti afine
  • 5 linguri seminte de chia
  • 2 cesti lapte de migdale sau cocos

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o budincă uşoară, fără gluten, cu afine şi seminţe de chia delicioase. Este numai bună pentru cei cu intoleranţe la gluten sau lactoză şi se pregăteşte foarte simplu şi rapid.

Mod de preparare:

Amestecă viguros seminţele de chia cu laptele de migdale sau cocos şi sparge eventualele cocoloaşe care se formează.

Lasă la înmuiat seminţele de chia în lapte circa 15 minute, apoi amestecă cu o furculiţă în vasul respectiv, pentru a elimina aglomerările de bobiţe.

Lasă amestecul la temperatura camerei circa 30 de minute, apoi amestecă din nou cu o furculiţă sau tel.

Dă la frigider pentru 24 de ore, în vasele în care vrei să serveşti budinca.

Presară deasupra afine proaspete, sau chiar un amestec de furcte de pădure şi serveşte budinca de chia rece.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă