Bulete de brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g brânză burduf
  • 4-5 lingurite smântână
  • 200 g brânză proaspătă de vacă
  • 100 g urdă
  • sare
  • piper
  • 50 g migdale tăiate mărunt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 lingurite pătrunjel verde tocat mărunt
  • 2 lingurite chimen măcinat

Mod De Preparare

1. Într-un castron suficient de mare se pun brânzeturile, care se pasează cu o furculiţă pentru a se mărunţi bine. Se adaugă smântâna, se amestecă bine sau se mixează şi se potriveşte la gust cu sare şi piper.

2. Separat, în castronele diferite, se pun migdalele tocate, boiaua ames­tecată cea dulce cu cea iute, pătrun­jelul verde şi chimenul măcinat.

3. Se formează apoi bulete care se tăvălesc prin migdale tăiate mărunt, boia de ardei, pătrunjel tocat şi chi­men măcinat. Se aşază pe un platou şi se servesc la aperitiv.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă