Bulgăraşi de cocos

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g biscuiţi
  • 150 g margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 ciocolată albă
  • 2 lingurite ulei
  • 200 g nucă de cocos
  • 150 g fulgi de migdale
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 1 ceasca lapte

Mod De Preparare

1. Într-o cratiţă se pune margarina, zahărul, zahărul vanilat, un praf de sare şi se lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic. După ce a scăzut siropul, se lasă să se răcească la temperatura camerei.

2. Biscuiţii se rup bucăţi mici, se adaugă fulgii de migdale, nuca de cocos, nucile măcinate şi se toarnă siropul deasupra. Se amestecă totul bine, până se omogenizează. Se lasă câteva minute la rece, pentru a se putea modela.

3. Se modelează bomboanele şi se aşază pe o folie de plastic.

4. Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, împreună cu laptele şi se trece fiecare bomboană prin ciocolată. Se tăvălesc apoi prin fulgi de cocos şi dau la frigider, cam o oră.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă