„Bulgăraşi” răcoritori

"Bulgăraşi" răcoritori

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g ficat de pasăre (de preferat de gâscă)
  • 2 lingurite cimbru proaspăt, fin taiat
  • 1/2 pachet unt
  • 200 g şuncă presată feliată
  • sare şi piper după gust
  • frunze de mentă
  • 2 ouă
Pentru garnitură
  • 1 pepene galben
  • 1 praf zahăr vanilat
  • 1 vârf de linguriţă de piper
  • 150 ml apă
  • 1 lingura oţet
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingura zahăr tos (de preferat brun)
  • frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Se fierbe ficatul în apă cu sare, 30 de minute. Se lasă apoi 10 minute la răcit. Se pun în mixer, ficatul, untul, câteva frunze de mentă şi două ouă. Se omogenizează, iar pasta obţinută se scoate pe o folie de aluminiu şi se împarte în trei părţi. Se aşază un strat de pastă, deasupra se pun felii de şuncă, alt strat de pastă, din nou şuncă, şi, la final, pastă. Se strânge folia de aluminiu pentru a forma un rulou şi se bagă 10 minute în cuptorul încins.

2. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei, apoi se taie rondele.

3. Pentru garnitura cu pepene galben se pun într-o crăticioară zahărul vanilat, piperul, ghimbirul cu oţetul, zahărul şi apa. Se fierb până se formează un sirop, apoi se lasă la răcit.

4. Cu ajutorul unei linguriţe sau al altei forme rotunjite de bucătărie, se fac „bulgăraşii” de pepene.

5. Se pun pe farfurie rondelele de ficat, apoi „bulgăraşii” de pepene şi se toarnă siropul răcit la temperatura camerei. Se ornează cu frunze de mentă.

Evaluează