Bulgurul este un aliment delicios și sănătos, ce aduce aminte de bucătăria orientală, care poate fi pregătit în multe feluri.
Bulgurul este un amestec de mai multe tipuri de boabe de grâu măcinate, care seamănă ca textură și gust cu orezul și cușcușul. Este folosit în salata arăbească tabbouleh, dar și ca substitut de orez în pilaf, sărmăluțe, ardei umpluți, găluște și altele asemenea. (Vezi și cele mai simple rețete de ardei umpluti cu orez și orez cu legume)
Avantajul pe care îl are bulgurul stă în valorile sale nutriționale. Are un conținut mai mare de fibre, proteine și vitamine decât orezul, făcându-l un aliment potrivit în diete și ideal pentru reglarea tranzitului intestinal.
Iată una din multele metode prin care poți pregăti bulgurul.
Sursa foto – 123rf.com
Încercați și aceste rețete din bucătăria orientală: Falafel, Baba ganoush
Îți recomandăm și: Salata orientala