Bulgur

Bulgur

Ingrediente

  • 200 g bulgur
  • 400 g roșii proaspete
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 50 g pătrunjel
  • 50 g mentă

Mod De Preparare

Bulgurul este un aliment delicios și sănătos, ce aduce aminte de bucătăria orientală, care poate fi pregătit în multe feluri.

Bulgurul este un amestec de mai multe tipuri de boabe de grâu măcinate, care seamănă ca textură și gust cu orezul și cușcușul. Este folosit în salata arăbească tabbouleh, dar și ca substitut de orez în pilaf, sărmăluțe, ardei umpluți, găluște și altele asemenea. (Vezi și cele mai simple rețete de ardei umpluti cu orez și orez cu legume)

Avantajul pe care îl are bulgurul stă în valorile sale nutriționale. Are un conținut mai mare de fibre, proteine și vitamine decât orezul, făcându-l un aliment potrivit în diete și ideal pentru reglarea tranzitului intestinal.

Iată una din multele metode prin care poți pregăti bulgurul.

  1. Taie ceapa cubulețe și pune-o la călit în trei linguri de ulei de măsline. Las-o până devine sticloasă și amestecă, pentru a nu se arde.
  2. Toarnă bulgurul uscat peste ceapă și amestecă bine.
  3. Adaugă roșiile tăiate, sare și piper după gust și lasă câteva minute la foc mic.
  4. Stinge totul cu o cană mare de apă fierbinte. Lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute.
  5. Vei ști că este gata când apa a fost absorbită în mare parte de bulgur. Aproape de final, adaugă pătrunjelul și menta.
  6. Servește bulgurul cald sau rece, după preferințe.

Sursa foto – 123rf.com

Încercați și aceste rețete din bucătăria orientală: Falafel, Baba ganoush

Îți recomandăm și: Salata orientala

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot