Bureţi marinaţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg bureţi de pădure
  • 2 lămâi
  • 75 ml oţet balsamic
  • 400 ml apă
  • 1-2 foi dafin
  • câteva boabe de piper
  • 50 g muştar boabe
  • sare
  • ceapă verde sau praz

Mod De Preparare

1. Ciupercile se curăţă, se spală se taie codiţele, dar cele mici se lasă întregi. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi zeama de lămâie. După ce îşi pierd gustul de crud şi culoarea, se scot din zeamă şi se lasă la scurs, iar apoi se aşază în borcanele în care s-au pus boabele de muştar şi piper şi ceapa tăiată rondele. De aşezat se aşază aşa cum doriţi în borcane. Acest aspect ţine de imaginaţia fiecărei persoane.

2. Separat se pregătesc, într-o oală, oţetul, apa, sarea şi piperul. Se ames­tecă şi se lasă să dea câteva clocote. Se lasă câteva minute să se răcească, după care se toarnă în borcane până se acoperă ciupercile.

3. Se pun pe deasupra 2-3 linguri de ulei de măsline, se leagă borcanele sau se înfiletează şi se păstrează la rece toată iarna.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.