Burrito cu pui

Retetă Burrito cu pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 lipii
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 400 g piept de pui
  • 2 ardei roşii
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1-2 lingurite oţet balsamic
  • 1 legatura pătrunjel
Pentru garnitură
  • 1 salată verde
  • 2-3 roşii

Mod De Preparare

1. Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper şi oţetul balsamic. Se acoperă şi se lasă 20 de minute la macerat.
2. Separat, se curăţă ceapa, ardeii şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa tăiată. Se căleşte la foc mic până devine transparentă şi apoi se adaugă puiul şi ardeii şi se stropesc cu apă călduţă. Se lasă să se înăbuşe la baie de aburi.

3. Lipiile se pun pe un platou, se stropesc cu sosul lăsat în tigaie şi apoi se adaugă compoziţia de pui cu ardei şi ceapă. Se presară pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, şi se stropesc pentru un gust deosebit cu oţet balsamic. Se rulează şi se servesc cu garnitură de salată verde şi roşii.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)