Cacik – supă de iaurt turcească

Retetă Cacik - supă de iaurt turcească

De erikachivu,

Ingrediente

  • 2 pahare mari iaurt
  • 100 g orez alb
  • 150 ml supă din concentrat de vită
  • 25 g unt
  • 1 căţel usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Cacik este o supă de iaurt turcească foarte gustoasă şi răcoroasă. servită, desigur, cel mai adesea în timpul verii. Se face ușor, după pașii de mai jos. Dacă îți place tzatziki-ul, o să adori cacik-ul!

În vase separate se pun la fiert ouăle şi orezul. Apoi, în unt topit se căleşte usturoiul și se adaugă orezul scurs.

Se lasă 1-2 minute şi se trage de pe foc. Iaurtul se mixează cu orezul şi supa de vită, potrivind gustul de sare şi piper.

Se adaugă mărarul şi se dă la rece.

Cacik (1)

Se serveşte supa cu gălbenuşurile fierte, fin tocate sau cu ardei iute și castraveși reci tocați mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte