Cafea frappé ca în Grecia

Retetă Cafea frappé ca în Grecia

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 lingurițe de cafea instant
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 60 ml apă rece
  • 3-4 cuburi de gheață
  • apă rece
  • lapte rece (opțional)

Mod De Preparare

Pentru greci și ciprioți frappe-ul este simbolul verii. Băutura preferată a grecilor a fost inventată accidental de un angajat Nescafe pe nume Dimitris Vakondios. Legenda spune că, la un târg din Salonic în 1957, Dimitri nu a găsit apă caldă pentru a-și face cafeaua instant, așa că a improvizat și a amestecat cafeaua cu apă rece până aceasta s-a dizolvat. Rezultatul? O cafea cremoasă plină de spumă.

Cum se prepară cafeaua frappé ca în Grecia

1. Într-un shaker se combină cafeaua instant, zahărul și apa rece. Se amestecă bine, bine. Cu cât se amestecă mai bine cu atât spuma va fi mai bogată.
2. Spuma rezultată se pune într-un pahar înalt ce conține gheața. Spuma ce rămâne în shaker se spală cu apă rece și se adaugă în pahar.
3. Se adaugă apă rece sau lapte rece în completare, după preferință. Opțional se poate adăuga și un pic de frișcă.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.