Mod De Preparare
Caisata este cel mai simplu lichior de casă pe care îl poți face. O băutură alcoolică parfumată, fină și dulce, potrivită la orice masă.
Cum se face caisata – lichiorul de caise de casă
- Caisele se spală și se usucă.
- Se strâng sâmburii și se pisează.
- Caisele se taie în patru.
- Într-un borcan încăpător se adaugă un rând de caise, unul de zahăr până se termină ingredientele. Pe la mijlocul borcanului se adaugă și bețișorul de scorțișoară.
- Ultimul strat va fi format de sâmburii pisați.
- Se toarnă alcoolul etilic.
- Fructele se lasă la macerat timp de 30 de zile, la loc întunecat și răcoros, având grijă ca la două zile să se agite un pic borcanul.
- După trecerea celor 30 de zile se strecoară caisata și se transferă într-o sticlă cu dop. Se poate păstra în cămară sau beci timp de 9 luni.