Caisată – lichior de caise de casă

Caisată – lichior de caise de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1,5 kg caise foarte coapte
  • 1 litru alcool etilic 90 de grade
  • 800 g zahăr
  • 1 bețișor scorțișoară

Mod De Preparare

Caisata este cel mai simplu lichior de casă pe care îl poți face. O băutură alcoolică parfumată, fină și dulce, potrivită la orice masă.

Cum se face caisata – lichiorul de caise de casă

  1. Caisele se spală și se usucă.
  2. Se strâng sâmburii și se pisează.
  3. Caisele se taie în patru.
  4. Într-un borcan încăpător se adaugă un rând de caise, unul de zahăr până se termină ingredientele. Pe la mijlocul borcanului se adaugă și bețișorul de scorțișoară.
  5. Ultimul strat va fi format de sâmburii pisați.
  6. Se toarnă alcoolul etilic.
  7. Fructele se lasă la macerat timp de 30 de zile, la loc întunecat și răcoros, având grijă ca la două zile să se agite un pic borcanul.
  8. După trecerea celor 30 de zile se strecoară caisata și se transferă într-o sticlă cu dop. Se poate păstra în cămară sau beci timp de 9 luni.
Evaluează