Mod De Preparare
Calcanul cu legume și lămâie poate fi vedeta unei mese de sărbătoare. Calcanul nu este un pește ieftin, dar este atât de gustos!
Surprinde-ți musafirii de Crăciun sau Revelion cu o rețetă cu adevărat deosebită.
Cum se prepară calcanul cu legume și lămâie
- Se curăță și se spală calcanul.
- Cartofii se taie felii de o grosime potrivită. Se sărează și se piperează. Feliile de cartofi se așază pe o tavă de cuptor gresată anterior cu ulei.
- Ceapa se taie julienne și se așază peste cartofi. Se adaugă și usturoiul pisat și sucul de lămâie. (N.a: în locul sucului de lămâie se poate adăuga supă de pește sau apă).
- Peștele se pune peste stratul de legume.
- Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Calcanul cu legume și lămâie se gătește timp de 30 de minute sau până ce e gata. Dacă lichidul scade prea mult în tavă se mai poate adăuga apă sau supă de pește.
- Când calcanul este gata se mută pe o farfurie.
- Sosul rămas în tavă se transferă într-o tigaie. Se adaugă pătrunjel tocat și se gătește câteva minute până începe să se îngroașe. Acest sos se poate turna peste calcan sau se poate pune într-o sosieră pentru servit la masă.
- Calcanul cu legume și lămâie se poate servi lângă legume la grătar sau lângă o salată.