Căluţi

Căluţi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 140 g zahăr pudră
  • 1 albuş
Pentru glazură
  • 1/2 lingurita cuişoare măcinate
  • 1 lingurita scorţişoară macinată
  • 25 ml cafea
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 3 lingurite miere
  • 1 lingurita rom
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 170 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • nucă de cocos

Mod De Preparare

1. Untul, mierea, zahărul şi romul se încălzesc, până se topeşte zahărul. Când se răceşte puţin se adaugă restul ingredientelor şi se face un aluat. Se lasă la frigider o oră.

2. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 5-6 mm şi se taie în formă de căluţi. Se coc 5-7 minute.

3. Se face o glazură la fel ca în reţeta precedentă. Seornează cât sunt calzi, iar unii se acoperă cu nucă de cocos.

Evaluează