Calzzone de post

Retetă Calzzone de post

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 1 ceasca apă minerală
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • 400 g făină
  • sare
  • 1 ceasca ulei
Pentru umplutură
  • 200 g măsline
  • 1 ceapă roşie
  • 1-2 ardei
  • sare
  • 1 cutie porumb
  • 2-3 roşii
  • pastă de roşii
  • 350 g caşcaval de post
  • 100 g ciuperci
  • piper

Mod De Preparare

1. Se pun într-un bol făina cernută, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, apa minerală şi se frământă adăugându-se puţin câte puţin uleiul, până se obţine o cocă moale.

2. Coca obţinută se lasă acoperită cu un prosop, lângă o sursă de căldură, aproximativ 20 de minute.

3. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură şi se dă drumul la cuptor. După ce a crescut aluatul, se întinde în tavă şi se pun ingredientele în ce ordine preferaţi, doar pe jumătate din aluat. Cu cealaltă jumătate se acoperă.

4. Se bagă în cuptor şi se lasă 40 de minute. Se serveşte caldă, cu sos de roşii picant.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.