Calzzone de post

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 1 ceasca apă minerală
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • 400 g făină
  • sare
  • 1 ceasca ulei
Pentru umplutură
  • 200 g măsline
  • 1 ceapă roşie
  • 1-2 ardei
  • sare
  • 1 cutie porumb
  • 2-3 roşii
  • pastă de roşii
  • 350 g caşcaval de post
  • 100 g ciuperci
  • piper

Mod De Preparare

1. Se pun într-un bol făina cernută, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, apa minerală şi se frământă adăugându-se puţin câte puţin uleiul, până se obţine o cocă moale.

2. Coca obţinută se lasă acoperită cu un prosop, lângă o sursă de căldură, aproximativ 20 de minute.

3. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură şi se dă drumul la cuptor. După ce a crescut aluatul, se întinde în tavă şi se pun ingredientele în ce ordine preferaţi, doar pe jumătate din aluat. Cu cealaltă jumătate se acoperă.

4. Se bagă în cuptor şi se lasă 40 de minute. Se serveşte caldă, cu sos de roşii picant.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa