Canapele de vinete ideale ca aperitiv atunci când te grăbeşti. Iată o reţetă foarte simplă:
1. Vinetele se taie rondele de un cm care se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine apa. Apoi se şterg, se toarnă uleiul peste ele şi se amestecă bine cu mâna. Se aşază feliile în tava mare de cuptor şi se coc pentru 10 minute.
2. Pentru piureul de mazăre, într-o oală se călesc în unt ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat rondele fine şi ţelina tăiată rondele. Se adaugă mazărea congelată și menta. Se potriveşte gustul de sare, se toarnă supa din concentrat de pui şi se lasă 10 minute la fiert.
3. Apoi, se scot frunzele de mentă, se scurge zeama, se adaugă brânza mascarpone şi se mixează pentru a obţine piureul.
4. Pe fiecare rondea se pune o lingură-două de piure, se presară cu ceapa