1. Într-un bol, se pun urda, ouăle, caşcavalul, mărarul tocat mărunt, brânza sărată şi spanacul. Se amestecă cu o lingură de lemn şi se umplu cannelloni. Se aranjează în tava de iena şi se bagă la cuptor.
2. Separat, se taie ceapa solzişori, se zdrobeşte usturoiul şi se călesc în uleiul de măsline. Se lasă câteva minute cât să e înmoaie şi se lasă să se răcească. Între timp, se taie ardeii capia şi gogoşarul, se decojesc roşiile, se taie cubuleţe, se condimentează cu concentratul de legume şi se pun la foc potrivit să dea în câteva clocote până scad la jumătate. Compoziţia de ceapă se amestecă cu roşiile şi se mai lasă să clocotească încă 10 minute.
3. Compoziţia de legume se toarnă pe deasupra şi se mai lasă la cuptor până se rumenesc. Se presară puţin caşcaval pe deasupra şi se ornează cu frunze de busuioc proaspăt.