Cannelloni cu spanac şi caşcaval

Retetă Cannelloni cu spanac şi caşcaval

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet cannelloni sau 18 tuburi
  • 1 kg spanac
  • 3-4 ouă
  • 250 g brânză dulce sau telemea nesărată de vacă
  • 70 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 1-2 linguri pastă de roşii

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală spanacul în câteva ape şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se lasă să dea în câteva clocote până se înmoaie şi se scoate să se scurgă într-o sită.

2. Spanacul se pasează cu blenderul şi se amestecă cu brânza şi ouăle. Compoziţia trebuie să fie bine legată ca să nu iasă din tuburile de cannelloni.

3. Se tapetează tava cu unt şi apoi se umplu tuburile de cannelloni cu compoziţia de brânză. Peste cannelloni se pune un sos din apă, unt şi sare şi se bagă la cuptor aproximativ 20 de minute.

4. Înainte de a scoate tava din cuptor, se presară un strat de caşcaval ras pe deasupra şi pasta de roşii şi se mai lasă câteva minute pentru a face crustă. Se servesc calde cu smântână sau iaurt.