Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac

Ingrediente

  • 200 g brânză
  • 200 g cașcaval
  • 200 g șuncă presată
  • 600 g spanac proaspăt
  • 2 căței usturoi
  • 1 pachet cannelloni (24 tuburi)
  • 1 iaurt de 100 g
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 200 g smântână
  • busuioc
  • 100 ml lapte

Mod De Preparare

Cannelloni cu spanac delicioase, foarte uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. Vezi cum se face.

1. Spanacul se spală, se curăță și se opărește timp de 15 minute în apa în care s-a adăugat în prealabil sare și busuioc, apoi se scurge și se lasă la răcit. Între timp, brânza și cașcavalul se dau pe răzătoare, șunca se taie cubulețe, iar usturoiul se curăță și se taie fin.

2. Într-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei și 30 grame unt, în care se călesc usturoiul și șunca, și apoi se adaugă spanacul tocat mărunt. Se lasă 5-10 minute, după care se oprește focul și se adaugă brânza rasă, se amestecă și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă iaurtul și ouăle și se condimentează cu piper.

3. Se unge o tavă cu restul de unt, apoi se umplu tuburile cu compoziția rezulta­tă. Smântâna și laptele se amestecă și se toarnă peste cannelloni, deasupra punân­du-se cașcavalul ras. Se dau la cuptor pentru 40 de minute, la 200°C.

Evaluează