Cannellonni cu spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cutie cannelloni
  • 2 kg spanac
  • sare
  • 2 legaturi ceapă
  • 1 cubuleţ margarină
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • smântână vegetală
  • caşcaval de post

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală spanacul în 7-8 ape, apoi se lasă să se scurgă într-o sită. Între timp se pune o oală cu apă şi un praf de sare la fiert. Când a început să fiarbă, se pune spanacul şi se lasă 30 minute să clocotească.

2. Se scoate spanacul în sită să se scurgă, se toacă ceapa şi se căleşte în ulei atât cât să se înmoaie. Se adaugă şi spanacul, se pune sare şi se lasă să fiarbă câteva minute.

3. Se unge o tavă cu margarină şi se pregătesc tuburile de cannelloni. Se umplu cu piureul de spanac, se stropesc cu apă, se acoperă cu un capac şi se bagă în cuptor.

4. După ce s-au făcut, se scot şi se servesc cu smântână vegetală şi caşcaval de post ras, ornate cu frunze de busuioc sau de spanac.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare