Caramele rapide de casă

caramele

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min

Ingrediente

  • 60 g unt
  • 100 g zahăr alb
  • 110 g zahăr brun
  • 160 g sirop de porumb
  • 180 g cremă de lapte (lapte condensat îndulcit)

Mod De Preparare

Caramele de casă: gata în numai 6 minute din 5 ingrediente! Pur și simplu ți se topesc în gură!

Se pun toate ingredientele într-o cratiță medie, se amestecă încet dar continuu (nu vrei să se prindp de cratiță sau să se formeze cocoloașe), timp de 6 minute la foc mic spre mediu.

Unge cu puțin unt o tavă antiaderentă sau de yena. Toarnă crema de caramel obținută. Lasă la răcit.

Când se răcește taie bucăți (pătrate, dreptunghiulare, după cum îți poftește inima) pe care mai apoi le învelești în hârtie cerată. Se depozitează într-un recipient etanș.

Foto: caramele de casă / thinkstock

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă