Cârnaţi afumaţi

Retetă Cârnaţi afumaţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 400 g slănină
  • 1 lingurita sare
  • cimbru
  • piper
  • usturoi după gust
  • maţe de cârnaţi
Pentru afumat
  • lemn de esenţă tare

Mod De Preparare

1. Se trec prin maşina de tocat carnea şi slănina.

Se adaugă condimentele, usturoiul pisat şi apoi se umplu maţele. Se leagă la capete şi se înţeapă cârnaţii din loc în loc.

2. Se afumă la fum cald, făcut din lemne de esenţă tare.

Se ţin la fum circa 2 ore, în funcţie de gust, apoi se scot la aer şi lasă măcar 3 zile.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.