Mod De Preparare
Cârnații în sos de bere este un preparat simplu, dar extrem de gustos, perfect alături de piure, orez, legume la cuptor sau cartofi prăjiți.
Cum se prepară cârnații în sos de bere
- Într-o tigaie în care am încins puțin ulei de măsline, prăjim cârnații la foc iute doar până prind culoare pe toate părțile. Se scot și se lasă pe o farfurie.
- Ceapa se taie solzi sau cubulețe (în funcție de preferințe).
- În aceeași tigaie în care am prăjit cârnații mai adăugăm un pic de ulei și prăjim ceapa la foc mediu până prinde un pic de culoare. Când ceapa începe să prindă culoarea maro se adaugă lingura de făină și se amestecă.
- Se adaugă berea și se lasă 2 minute până ce alcoolul se evaporă și sosul se îngroașă.
- Se adaugă foaia de dafin, sarea, piperul și paharul de apă sau supă.
- Se adaugă cârnații prăjiți anterior și se lasă la gătit 15 minute. Dacă sosul scade prea mult se mai adaugă apă sau supă.
- Cârnații în sos de bere se servesc peste piure, cartofi prăjiți sau legume sotate.