1. Se condimentează ceafa de porc cu sare, piper, boia, se unge cu ulei şi vin şi se lasă câteva minute la rece înfăşurată în folie de aluminiu.
2. Între timp, se spală şi se taie ceapa roşie solzişori, se pune un cubuleţ de unt să se topească într-o tigaie şi se înăbuşe ceapa. Se curăţă ardeii, se taie fâşii şi se lasă să se înmoaie în sucul propriu, acoperiţi cu un capac.
3. Se pune grătarul să se încingă, se unge şi se aşază bucăţile de ceafă. Se lasă 5-6 minute pe o parte şi 5-6 pe cealaltă parte şi se stropeşte din când în când cu sucul pe care îl lasă carnea.
4. Se scot păstăile din conservă şi se pun peste ardei, se condimentează cu sare şi piper şi se aşază pe un platou. Pe deasupra se pun fâşii de ceafă la grătar şi se stropesc cu vin roşu, demidulce.