►Se desărează carnea de porc în apă rece, timp de 12 ore, schimbând apa de mai multe ori. Se bagă carnea 5 minute într-o oală cu apă fierbinte, după care se aruncă apa. Se pune din nou carnea în oală, se acoperă cu apă rece, se lasă să dea în clocot şi se fierbe apoi 2 ore.
► Se taie morcovii rondele mari, o ceapă se toacă mărunt, iar cealaltă se umple cu cuişoarele şi se curăţă căţeii de usturoi; pieptul afumat se taie bucăţi mici. Se căleşte pieptul într-o oală mare, apoi se adaugă ceapa şi morcovii şi se lasă puţin pe foc.
► Se pune lintea într-o oală şi se adaugă ceapa umplută, verdeţurile şi tijele de pătrunjel. Se toarnă 5 litri de apă rece, se dă în clocot, apoi se mai fierbe 15 minute la foc mic, fără capac. Spre sfârşit, se scoate ceapa şi se drege.