Se taie muşchiul de vită felii medii, se unge cu unt, se stropeşte cu vin, se freacă cu zahăr pe toată suprafaţa şi apoi se lasă la frigider 10 minute.
În acest timp, se curăţă cartofii, se taie felii mai mari şi se bagă în cuptor cu ulei, usturoi, pesmet şi sare. Se lasă să se rumenească.
Separat, se aleg păstăile de fasole, se spală în apă călduţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se pun într-un bol. Se amestecă cu sare, piper, zeamă de lămâie, ulei, usturoi pisat şi pătrunjel verde.
Se prepară sosul alb din unt topit, pesmet şi smântână, se adaugă piperul şi se mai lasă să clocotească câteva minute. Între timp, se pun feliile de muşchi pe grătar şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu sos şi cu garnitură de cartofi şi fasole.