Cartofi copţi cu umplutură

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g piept afumat de porc
  • sare grunjoasă
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 150 g brânză de vaci
  • 200 g mozzarella
  • 8 cartofi mari
  • patrunjel verde

Mod De Preparare

1. Se fierb cartofii. Se scot din apă și se lasă să se răcească.
2. Separat, se rade brânza mozzarella și se amestecă cu brânza de vaci. Se adaugă untul moale, ouăle și pătrunjelul tocat mărunt.
3. Pieptul afumat se taie cubulețe și se rumenește în suc propriu. Se scoate și se pune peste restul ingredientelor.
4. Se taie cartofii pe jumătate, se scoate miezul astfel încât să nu se rupă și se umplu cu crema preparată. Se așază pe hârtie de copt și se coc. După ce s-au rumenit, se scot.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare