Cartofi copţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 150 g margarină
  • 1 legatura mărar
  • sare
Pentru salată
  • o salată verde
  • 2 ardei
  • 3-4 castraveţi
  • 3-4 roşii
  • o ceapă roşie
  • sare
  • piper
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita oţet aromatic

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii bine cu un burete special, se clătesc şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
2. După ce au fiert, se unge o tavă cu margarină, se aşază cartofii în ea şi se coc la o temperatură de 220°C.
3. Cu 15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se înţeapă cu furculiţa, se decojesc şi se adaugă câte un cubuleţ de margarină, se presară sare şi se mai lăsă să se rumenească.
4. Între timp, se curăţă legumele pentru salată, se spală bine şi se taie în funcţie de preferinţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă ulei şi oţet. Cartofii copţi se servesc împreună cu salata de legume.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.