Cartofi cu omletă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 250 g cârnaţi picanţi
  • 150 g brânză telemea
  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 4 ouă mijlocii sau 6 ouă mici
  • 100 ml smântână
  • verdeaţă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se pun cartofii cu coajă la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se taie bucăţele mici.

2. Ceapa tocată mărunt şi cârnatul tăiat rondele se pun într-o tigaie încinsă cu unt şi se călesc. Se adaugă şi cartofii, se amestecă uşor şi se lasă la foc potrivit, până se rumenesc puţin.

3. Ouăle, brânza rasă şi smântâna se pun într-un bol şi se bat bine. Se presară cu sare şi piper proaspăt măcinat şi se toarnă peste compoziţia de cartofi, ceapă şi cârnaţi. Când oul începe să se coa­guleze, se acoperă tigaia cu un capac şi se prăjeşte în continuare, la foc potrivit, aproximativ 3 minute.

4. Se asezonează cu verdeaţă, se taie în sferturi şi se pune în farfurii. Se serveşte îmediat cu salată de crudităţi.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare