Cartofi gratinaţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 1 praf sare
  • 50 g unt
  • 150 g brânză mozzarella
  • 200 g piept de pui
  • 1-2 ardei graşi
  • 1 roşie
  • pătrunjel verde
  • frunze de salată
  • cimbru

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii noi cu un burete şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se fierb la foc mic ca să se pătrundă bine.

2. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă câteva minute să se răcească, se taie în jumătăţi şi se scoate o parte din miez, dar cu atenţie să nu se rupă coaja, apoi se ung cu unt.

3. Cartofii se pun pe o tavă de iena tapetată cu unt şi cu pesmet şi se umplu cu cubuleţe de brânză, cubuleţe de piept de pui fiert, ardei şi roşii. Se condimentează cu sare şi cimbru şi se bagă în cuptorul bine încins.

4. Se ţin în cuptor aproximativ 30 de minute şi se servesc cu smântână şi ornaţi cu pătrunjel verde şi salată.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare