Cartofi împănaţi

Cartofi împănaţi

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 cartofi potriviţi
  • 2 ardei graşi
  • 1 legatura verdeaţă
  • 200 g brânză de vaci degresată
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 legatura mărar
  • salată verde
  • frunze de păpădie sau ruccola (pentru garnitură)
  • tarhon

Mod De Preparare

1. Se spală ardeii, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii.

2. Cartofii se spală bine şi se coc în coajă, la cuptor. Când s-au răcit, se taie pe jumătate şi se scobesc la mijloc cu o lingură. Miezul de cartof se amestecă cu brânza de vaci pasată, cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, ceapa verde şi mărarul tocate fin. Pentru că în regimul alimentar al cardiacilor este total nerecomandată sarea, aceasta va putea fi înlocuită cu succes de o linguriţă cu tarhon.

3. Se umplu jumătăţile de cartof scobite cu umplutura preparată anterior, se aşază în boluri sau pe farfurie, pe un pat făcut din frunze de salată verde, ruccola sau orice altă verdeaţă care vă face plăcere şi fâşii de ardei gras.

Evaluează