Alege cartofi noi cât mai mici, pune-i 5 minute într‑un castron cu apă călduţă. Curăţă-i. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Spală-i şi lasă-i la scurs pe un şervet absorbant.
Pune-i într-o oală cu apă şi o jumătate de linguriţă de sare. Lasă-i la fiert doar pe jumătate, 15- 20 de minute. Scurge de apa în care au fiert şi răstoarnă-i într‑o tavă pentru copt. Adaugă untul cubuleţe şi presară piper. Amestecă uşor cu o lingură de lemn să se acopere toţi cartofii cu un strat de unt.
Pune-i în cuptorul bine încins şi coace-i la foc iute, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.
Scoate-i din cuptor şi presară imediat deasupra mărar şi pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon şi sos de smântână sau iaurt.