Cartofii noi se spală bine în mai multe ape, fără a-i curăţa de coajă.
Se pun într-un ceaun de tuci, cu fundul rotund şi se toarnă apă cam până la jumătatea cartofilor. Se pune cantitatea de sare necesară încă din această etapă, astfel încât cartofii să rămână întregi. Apoi, se adaugă și uleiul și se acoperă cu un capac până când se evaporă apa.
Când cartofii încep să sfârâie, se dă capacul la o parte și se lasă să se prăjească 3-4 minute. Se amestecă doar cu ustensile rotunde (spumiera, de exemplu) pentru a nu sparge.
Usturoiul verde se toacă mărunt cu tot cu bulb și frunze, iar mărarul bine spălat se toacă mare. Se pune mai întâi usturoiul, iar după încă un minut și mărarul. Se mai lasă 2-3 minute, timp în care se amestecă des. Preparatul este gata atunci când frunzele de usturoi încep să se rumenească ușor.