Cartofii noi la cuptor sunt savuroși și crocanți, perfecti pentru a fi savurați ca garnitură la o varietate de preparate. Încercați această rețetă simplă și sănătoasă și veți fi surprinși de cât de ușor este să faceți o gustare delicioasă și hrănitoare.
Cum se prepară cartofii noi la cuptor
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Cartofii noi se spală bine de pământ. Cartofii mari se pot tăia în jumătăți sau în sferturi.
3. Într-un castron încăpător se amestecă uleiul, cartofii noi, usturoiul tocat, rozmarinul, sarea și piperul. Cartofii noi trebuie să fie acoperiți bine de condimente și ulei.
4. Cartofii se transferă într-o tavă de cuptor și se întind într-un singur strat.
5. Cartofii se coc la cuptor timp de 30-35 minute sau până sunt aurii și crocanți. Pentru a verifica dacă sunt gătiți în interior se vor înțepa cartofii cu ajutorul unei furculițe sau a unui cuțit. Dacă furculița sau cuțitul intră ușor sunt gata.
6. Cartofii noi la cuptor se servesc calzi alături de o bucată de carne sau o salată.