Cartofi prăjiţi care nu îngraşă

Cartofi prăjiţi care nu îngraşă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper

Mod De Preparare

Învaţă cum să faci nişte cartofi prăjiţi care nu îngraşă, nu sunt toxici şi nu sunt…cartofi.

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius.

Curăţă morcovii şi taie bastonaşe în formă de cartofi prăjiţi franţuzeşti. Stropeşte morcovii cu puţin ulei de măsline, sare şi piper.

Pune o foaie de hârtie de copt într-o tavă largă şi împrăştie bastonaşele de morcovi uniform în tavă.

Coace-i timp de 10 minute, apoi întoarce cartofii prăjiţi din morcovi pe cealaltă parte şi mai lasă la copt încă 10 minute, sau până devin crocanţi/ moi.

Serveşte cartofii prăjiţi care nu îngraşă imediat, cu sosul tău preferat.

Citeşte şi: Cum alegi cartofii pentru prăjit, fiert sau pentru copt

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa