Mod De Preparare
Avem pizza quatro formaggi, avem paste quatro formaggi. De ce să nu avem și cartofi quatro formaggi? Sunt diferiți ca gust de cartofii gratinați, dacă la asta te gândești, din clarul și simplul motiv că aceștia pe care îi preparăm azi au nu 1 ci 4 tipuri de brânzeturi. O masă de sine stătătoare delicioasă, o garnitură extraordinară pentru orice tip de carne.
Preîncălzește cuptorul.
- Semi-fierbe cartofii. (Asta însemnând, desigur, că îi fierbi până când poți înfige ușor furculița în ei, dar par îndeajuns de cruzi încât să nu îi poți face piure)
- Combină brânzeturile (rase sau fărâmițate) cu smântâna de gătit.
- Sotează ușor usturoiul cu puțin ulei, adaugă cartofii feliați și amestecă ușor. Asezonează cu sare și piper.
- Într-o tavă care nu lipește, adaugă cartofii și crema de brânzeturi și dă la cuptor pentru 25 de minute sau până când suprafața cartofilor se rumenește.
Alte rețete delicioase cu cartofi:
Cartofi Dauphinoise
Cea mai bună salată de cartofi din lume
Cartofi Byron
Foto: shutterstock