Cartofi umpluţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 cartofi mijlocii sau 12 cartofi mai mici
  • 250-300 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 30-40 g unt sau margarină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tigaie încinsă cu ulei şi se călesc alături de ceapa tăiată solzişori. Se adaugă din când în când câte puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie bine ciupercile. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă deoparte să se răcească.

2. Între timp, cartofii se curăţă de coajă şi de miez, astfel încât să se păstreze o grosime de aproximativ 1 cm. Se taie la partea de jos, să se poată aşeza pe o suprafaţă dreaptă şi se umplu cu compoziţia de ciuperci în care s-a înglobat oul crud şi pătrunjelul verde fin tocat. Se pun într-o tavă tapetată cu folie din aluminiu, care se ridică puţin de jur împrejur, se stropesc cu puţin ulei şi se toarnă 100 ml apă. Cartofii astfel pregătiţi se pun în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit, jumătate de oră. Se ung apoi cu puţin unt sau margarină şi se mai lasă la cuptor, 10 minute.

3. Se servesc imediat cu salată de roşii şi castraveţi.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.