Cartofi umpluţi cu cremă de brânză

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 8 cartofi mari
Pentru umplutură
  • 100 g brânză de vaci
  • 100 g telemea de vacă
  • 100 g cremă de brânză
  • 100 g smântână
  • 100 g şuncă de Praga
  • 1 ceapă mare roşie
  • 1 salată verde
  • 100 g măsline

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii, se şterg bine şi se bagă în cuptorul cald pentru a se coace. Din când în când, se răsucesc de pe o parte pe alta.
2. Separat, se pregăteşte crema de brânză. Se pun într-un bol cantităţile de brânză şi smântână şi se amestecă cu blenderul sau cu mixerul până se obţine o cremă omogenă.
3. Se curăţă ceapa roşie, se taie solzişori, o parte se pune în crema de brânză iar cealaltă rămâne pentru ornat. Şunca de Praga se taie cubuleţe şi se adaugă în compoziţia de brânză.
4. După ce s-au copt cartofii, se lasă să se răcească, se crestează cu un cuţit, se scoate o parte din miez şi se umplu cu crema de brânză. Se servesc pe pat de salată verde şi se ornează cu măsline şi felii de ceapă roşie.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului