Cartofi umpluţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 cartofi mari albi
  • 150 g smântână
  • 150 g caşcaval ras
  • 1 ceapă
  • sare
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei
  • sare grunjoasă pentru presărat

Mod De Preparare

1. Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, în apă cu sare 20 – 25 minute. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se dă cu un praf de sare. Smântâna se amestecă cu caşcavalul ras şi ceapa tocată. Se condimentează după gust cu sare.

2. Cartofii fierţi se curăţă de coajă când încă mai sunt calzi, apoi se taie în două, se scobesc puţin cu o linguriţă şi se umplu cu compoziţia de brânză. Se pun într-o tavă tapetată cu ulei şi se ung cu unt. Se presară cu sare grunjoasă şi se pun în cuptorul încins 10 – 15 minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.