Mod De Preparare
Cașcavalul vegan din ovăz este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru cei ce țin post sau au o dietă vegetariană sau vegană. Ingredientele acestui tip de cașcaval sunt sănătoase și pline de nutrienți. Poate fi folosit la prepararea sandvișurilor, hamburgerilor sau poate fi ras pe pizza, paste sau lasagne.
În acest cașcaval se pot adăuga verdețuri sau diverse semințe.
Cum se prepară cașcavalul vegan din ovăz
- Într-un blender se pun cartoful dulce gătit, ovăzul, ardeiul copt, drojdia, paprika, sucul de lămâie, pudra de ceapă și pudra de usturoi, sarea și piper.
- Se adaugă 240 ml de apă și se pasează până ce se obține un amestec omogen.
- Într-o craticioară se pune pudra de agar agar și restul de apă. Se amestecă pe foc până ce se formează o gelatină. Aceasta se transferă în blender și se pasează alături de amestecul omgen de mai sus.
- Amestecul obținut se transferă într-un recipient de cu capac și se dă la frigider timp de o oră.
- Cașcavalul vegan cu ovaz se răstoarnă pe un platou și se păstrează la frigider.